kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Ślubna wiązanka
2007/4/25 0:10:00

Jest dopełnieniem stroju panny młodej: klasyczna lub awangardowa, duża lub mała, skromna i prosta lub o niemal barokowym przepychu. Ślubna wiązanka to ten element stroju, któremu musimy poświęcić sporo czasu i uwagi, aby był prawdziwą ozdobą i podkreślał urodę panny młodej.


Jakie kwiaty wybrać? Decyzja ta zależna jest od kilku czynników: koloru i stylu ślubnej kreacji, charakteru panny młodej i co może wydać się nieco dziwne – od jej figury. Panie wysokie i szczupłe mogą mieć wiązanki długie, opadające w dół, natomiast te, którym natura poskąpiła wzrostu, za to w dwójnasób obdarzyła je centymetrami w „strategicznych rejonach” powinny raczej wybierać spośród mniejszych bukietów o okrągłej, zwartej formie.

Kolor bukietu jest zwykle dopasowany do sukienki, jednak biorąc pod uwagę fakt, że nadal większość panien idzie do ślubu w tradycyjnej bieli, możemy wybierać spośród całej palety barw: od najjaśniejszych pasteli, po krwiste czerwienie – w zależności od upodobań i temperamentu panny młodej. Ciągle modne są klasyczne róże i storczyki, czasem dziewczyny decydują się na wiązanki z kwiatów mieszanych, a ostatnio w charakterze „ślubnych” kwiatów pojawiają się nawet uważane dotąd za kwiaty „pogrzebowe” kalie.

Strony: [1] [2] następna »

()
Oprac: Adrianna Buniewicz

 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: kwiaty, wiązanka ślubna, ślub


 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »